Ik ben Liesbeth Tierens, oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapeute. Ik heb een master Klinisch Psychologie en bachelor Ergotherapie. 

Binnen mijn werk krijg ik dagelijks de kans om verschillende mensen, verschillende verhalen en doelen te kruisen. Ik sta versteld van de veerkracht van mensen. Hoe mensen erin slagen om ondanks alles op zoek te gaan naar de best mogelijke manier om met moeilijkheden om te gaan. Veerkracht… Iedereen heeft het, de ene al wat meer dan de andere. Het is niet statisch, meer nog, je kan het trainen!

Ook persoonlijk leg ik mijn weg af in de zoektocht naar wat kracht, energie, plezier geeft, wat maakt dat ik kan terugveren als het even moeilijker gaat. Zelf vind ik het oplossingsgericht kader hierbij zeer bruikbaar.

Mijn werkervaring, de opleiding en mijn eigen zoektocht hebben me geïnspireerd om een heleboel kennis samen te bundelen en te delen met ieder die er interesse voor heeft. 

Ik droom ervan om de komende jaren ook lichaamsgericht werken meer mee te nemen in mijn dagelijks werk.

Verder ben ik mama van Wannes (2012), Juno (2014) en woon ik samen met mijn man Johan in Steenhuffel/Londerzeel. Ik hou van de natuur, wandelen, yoga, een gezellige babbel, een inspirerend boek, een bbq, een pretpark,…

Opleidingen

Trainingen

Ervaring

Master Solution-Focused Practicer – 4-jarige opleiding tot Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapeut (Korzybski Instituut 2013-2018)

 • Oplossingsgerichte cognitieve therapie, oplossingsgerichte systeemtherapie, relatietherapie, traumatologie en posttraumatische problemen, hypnotherapie basis en verdieping, oplossingsgericht coachen rond werkissues/management, kernkwadranten,…

Master Klinische Psychologie (Universiteit Gent 2006-2010)

Academische Bachelor in de ergotherapie (Arteveldehogeschool 2003-2006)

Bijkomende dagen

 • 6-daagse Intuïtief coachen – Coach Clinic – Sofie Cloots (2022)
 • Reiki inwijding (2021)
 • Mindfulness & Compassie bij trauma – Dr Van Steenkiste (mei 2021)
 • 3-maandentraject Innerlijk Leiderschap (2018)
 • Geven van groepssessies rond veerkracht (start oktober 2017)
 • Geven van info-avond CM: Educatie rond depressie (maart 2014)
 • 4-daagse opleiding Kortdurende Therapeutische Interventies – Oplossingsgerichte therapie -Interactie Academie Antwerpen (2013)
 • Certificaat ‘De kracht van spel: op zoek naar betekenis en mogelijkheden’ (Dinette Kooiman –Lessius 2012)
 • Certificaat ‘COCAO – Course on the use of creative arts within Occupational Therapy’ (2006)
 • Certificaat ‘Creatieve expressie (optie beeldend en drama) en introductie groepsdynamica’(2004)
 • Certificaat ‘Creatieve expressie’ (initiatie: beeldende werkvormen, dramatische expressie, muzikale- en klankexpressie, beweging en dans) (2003)

CONTACT OPNEMEN?

 

 

Liesbeth Tierens

0498638364

liesbeth@weermeerveerkracht.com

 

Erkenningsnummer psychologencommissie: 852111238

Visumnummer klinisch psycholoog: 328822